Gorsko kolesarjenje

Na voljo so vam številne lažje in zahtevnejše ture v prelepi bovški okolici. Če se nameravate na kolesarjenje podati sami vam nudimo izposojo gorskih koles. Če pa želite doživeti najatraktivnejše in najbolj razgledne poti in obiskati najbolj skrite gorske kotičke, ki bi jih težko našli sami, pa vas lahko tja popelje naš vodnik.

PRITISNI NA PEDALA!


Ko premagaš še zadnji resnejši vzpon tik pod vrhom, nenadoma veš odgovor na vprašanje, ki ti je rojilo po glavi zadnjih nekaj kilometrov – Zakaj sem že hotel na vrh? Razgledi, ki se odpirajo povsod naokoli so res enkratni. Dolina Soče v vsej svoji veličini leži pod teboj, za njo kulise skoraj vseh vrhov Julijskih Alp! Čaka pa vas le še adrenalinski spust v dolino.

Si lahko želite še kaj lepšega?


Kaj je vključeno v ceno?

  • Licenciran vodnik gorskega kolesarstva
  • prevoz

Pomembne informacije

S seboj prinesite čelado in športno kolesarska oblačila.

Kolo in čelado si lahko izposodite tudi v naši agenciji. Ob udeležbi vodene kolesarske ture vam nudimo 20% popust na izposojo koles. Na voljo so kolesa znamk GT in GHOST.

Za srednje in zahtevno težavnost je priporočljiva dobra fizična pripravljenost.

Min. 3, max. 12 udeležencev vodenega izleta.


* Cena na osebo velja za odrasle (za otroke do 18. leta starosti vam priznamo 20% popusta).

Izbirate lahko med naslednjimi paketi:


Gorsko kolesarjenje (vodene ture, izposoja koles ni vključena v ceno)
Trasa
Dolžina
Trajanje
Težavnost
Cena/os*
Bovec z okolico
25 km2- 3 h
I - III
35€-
Kobariški stol
30 km4 - 5 h
III - V
45€-
Matajur30 km
5 - 7 hV50€-

Izposoja koles
Tip kolesa
Trajanje
Cena/kolo*
1 gorsko kolo
1h
8€-
pol dneva (do 5 h)
15€-
1 dan
20€-


Program:

Ob dogovorjeni uri se dobimo v agenciji SPORT MIX, kjer se spoznate z vodnikom, ki vas bo vodil po skrivnih poteh Bovške kotline ali pa pomagal premagovati strma pobočja Stola oz. Matajurja.

Seznanil vas bo z vsemi potrebnimi informacijami in odgovoril na vaša morebitna vprašanja.

Skupaj boste pregledali kolesa, nato pa odšli na turo.

Na voljo so vam tri različni kolesarski izleti:
 
  • manj zahteven, a ravno tako zanimiv in lep izlet po okolici Bovca,
  • zahtevnejši vzpon na Kobariški stol in
  • zahteven vzpon na goro Matajur.

Manj zahteven izlet - Bovec z okolicoOkolica Bovca ponuja kar nekaj zanimivih kolesarskih tur, ki so manj zahtevne in zato bolj primerne za tiste manj izkušene ali družine z otroki. Prijetna vožnja ob reki Soči po senčnih gozdičih in mehkih gozdnih tleh so doživetje prav posebne vrste. Glede na vaše želje se skupaj z vodnikom odločite, kam točno se  boste odpravili. Tura se začne in konča v naši agenciji na bovškem glavnem trgu.
Zahtevnejši vzpon - Kobariški stolPrednost izleta na Kobariški stol je v tem, da vas skoraj do polovice poti na vrh pripeljemo mi in si tako prihranimo mukotrpno kolesarjenje po glavni asfaltirani cesti. Od izhodišča potrebujemo na vrh le še uro in pol enakomernega vzpona po utrjeni makadamski poti. Pri tem premagamo okoli 700 m višinske razlike. Bistveno daljši je spust s skoraj 1200 m višinske razlike, ki nas vodi po stari vojaški mulatjeri iz prve svetovne vojne prav do vasi Žaga, kjer nas nato reka Soča gor vodno spremlja na našem povratku do Bovca. Njen blagodejni vpliv začutimo takoj, ko svoje razbolele in utrujene noge za hip potopimo v hladno in kristalno čisto vodo. Da se zopet izognemo glavni cesti se vračamo po levem bregu reke Soče do vasi Čezsoča in od tam v Bovec.
Zahteven vzpon - MatajurV polurni  vožnji s kombijem vas pripeljemo do izhodišča izleta v vasi Livek in že smo na polovici vzpona na vrh Matajurja. Skočimo na kolesa in se podamo po utrjeni planinski poti proti koči na Matajurju (1.545 m). In že je pred nami najzabavnejši del izleta - 1.400 m višinske razlike in 12 kilometrski spust. Čez vrh Matajurja poteka tudi državna meja z našo sosedo Italijo. Spust nas vodi proti vasici San Pietro al Natisone, kjer se bomo ustavili in posladkali z domačim sladoledom v lokalni ''gelateriji''. V sproščenem vzdušju ob pitju slavnega italijanskega ''latte macchiato'' bomo počakali na  naš kombi, s katerim se bomo vrnili v Bovec. Ob povratku v Bovec se na vašo željo ustavimo še v muzeju soške fronte v Kobaridu. Muzej se ponaša z zanimivo predstavitvijo dogajanj v prvi svetovni vojni  in je prejel številne nagrade, med njimi tudi Muzejsko nagrado Sveta Evrope za leto 1993.

NAROČI DOŽIVETJE!
Izpolnite spodnji obrazec in že kar takoj rezervirajte doživetje po vaši meri!


ime in priimek:*

  Telefon:*

Email:*

 Datum prihoda:*

Izberi aktivnost:*

 Sporočilo:

Št. udeležencev:*

 
 
Odrasli Otroci 

 

NAROČI DOŽIVETJE!
Izpolnite spodnji obrazec in že kar takoj rezervirajte doživetje po vaši meri!

Ime in priimek*

Telefon:*

E-mail:*

Izberite aktivnost:*

Št. udeležencev:*

 
 
Odraslih otrok do 18 let
 

Datum prihoda:*


Sporočilo:
IZJAVA STRANK
Noro smo uživali na Soči, res je bila enkratna izkušnja. Naša vodička nas je varno in hudomušno popeljala čez vse brzice. Čisto smo se prepustili njenim sproščenim energijam. Res smo noro uživali in vsem je ta izkušnja ostala v lepem spominu. Vsej ekipi hvala še enkrat.
Mladi Gabri
Slovenija

Sport Mix team je zakon! Super vodiči, ki so reeees potrpežljivi, zaupanja vredni, pa še simpatični do konca. Hvala za popestritev študijskega dopusta!


Petra
Slovenija