Jamarstvo

Celotno Kaninsko in Rombonsko pogorje je svetovno znan visokogorski kraški svet, ki ga obiskujejo in raziskujejo jamarji z vsega sveta. Na Kaninu ležijo nekatere najgloblje jame sveta. V njih najdemo znane kraške pojave in oblike kot so kapniki, sigo, sifone, podzemska jezerca in bazenčki. Del tega skrivnostnega in očem skritega sveta je dostopen tudi vam.

Kaj je vključeno v ceno?

  • vodenje strokovno usposobljenega vodnika
  • oprema: čelada, čelna svetilka, vrvi, plezalna vponka
  • prevoz do izvira Gljuna in nazaj v Bovec

Kdaj je najboljši čas za obisk jame?

Vreme in čas dneva na razmere v jami ne vpliva. Zato je obisk in raziskovanje v jami možno kadarkoli. Izjema je le močno deževje, med in po katerem je v jami pogosto preveč vode. V takih okoliščinah obisk ni mogoč.


Pomembne informacije

S seboj prinesite dobre pohodniške čevlje in topla ne preveč nova oblačila. V jami je namreč vedno nekoliko vode in iz nje zagotovo ne boste prišli čisto čisti.


* Cena na osebo velja za odrasle (za otroke do 18. leta starosti vam priznamo 20% popusta)

Jamarstvo
Jama
Trajanje
Cena/os*
Srnica
3 h50€-


Program:

Ob dogovorjeni uri vas bomo prijazno sprejeli v SPORT MIX agenciji.
Spoznali se boste z vodnikom, ki vas bo spremljal na izletu. Poskrbel bo, da se boste na novo dogodivščino podali brez skrbi, ter da bo ta dan še dolgo ostal zapisan v vašem spominu.

Prejeli boste vso potrebno opremo, nato pa vas bomo odpeljali do izvira Gljuna, kjer boste začeli svojo dogodivščino. Raziskovanje skrivnostnega podzemljanam vzbudi polno novih vtisov.

Za zaključek se po vrvi spustimo na varna tla čez prepadno steno, ter se še polni adrenalina odpravimo nazaj v Bovec.


JAMA SRNICASrnica je zaradi sorazmerno lahkega dostopa in lažjih prehodov zelo primerna za vaše prvo srečanje s podzemnim svetom.

S seboj prinesite le dobre pohodniške čevlje in topla ne preveč nova oblačila.

V skrivnosten podzemni svet jame Srnice vas bo popeljal naš izkušen vodnik. Kraška jama Srnica leži nad izvirom potoka Gljun zahodno od Bovca. Od izvira do spodnjega vhoda v jamo vas loči le kratek vzpon po planinski stezi. Jama je dolga okoli 700 metrov in je sestavljena iz prepleta jamskih rovov. Jama ima dva vhoda - spodnji in zgornji. Višinska razlika med njima je okrog 65 m. Spodnji vhod se ob močnem deževju spremeni v mogočen izvir, saj se skozenj izlijejo mogočne vode kaninskega pogorja. Takrat je jama seveda nedostopna. Velika zanimivost jame so številni fosili srčastih školjk, ki krasijo jamske stene in s svojimi raznolikimi vzorci spominjajo na likovna dela vrhunskih umetnikov.
Za izlet potrebujete 3 ure.

NAROČI DOŽIVETJE!
Izpolnite spodnji obrazec in že kar takoj rezervirajte doživetje po vaši meri!


ime in priimek:*

  Telefon:*

Email:*

 Datum prihoda:*

Izberi aktivnost:*

 Sporočilo:

Št. udeležencev:*

 
 
Odrasli Otroci 

 

NAROČI DOŽIVETJE!
Izpolnite spodnji obrazec in že kar takoj rezervirajte doživetje po vaši meri!

Ime in priimek*

Telefon:*

E-mail:*

Izberite aktivnost:*

Št. udeležencev:*

 
 
Odraslih otrok do 18 let
 

Datum prihoda:*


Sporočilo:
IZJAVA STRANK
Noro smo uživali na Soči, res je bila enkratna izkušnja. Naša vodička nas je varno in hudomušno popeljala čez vse brzice. Čisto smo se prepustili njenim sproščenim energijam. Res smo noro uživali in vsem je ta izkušnja ostala v lepem spominu. Vsej ekipi hvala še enkrat.
Mladi Gabri
Slovenija

Sport Mix team je zakon! Super vodiči, ki so reeees potrpežljivi, zaupanja vredni, pa še simpatični do konca. Hvala za popestritev študijskega dopusta!


Petra
Slovenija