Kanjoning

Pridružite se poti vodnih kapljic in prša! Odkrite najbolj skrite in nedostopne kotičke divjih sotesk. Po trideset minutnem vzponu vas čaka dvo urni adrenalinski spust čez slapove in skozi azurne tolmune.

SREDI NEOKRNJENE NARAVE!


Kanjoning predstavlja adrenalinsko aktivnost v strmih soteskah pritokov reke Soče. Slikovite stene, tesni in korita, bučanje slapov in kristalno čisti, zeleni tolmuni so bistvena sestavina tega aktivnega spoznavanja divje in neokrnjene narave.

Gre za spust skozi sotesko in premagovanje naravnih ovir kot so naravni tobogani in slapovi čez katere skačete v globoke modre tolmune, napolnjene s kristalno čisto vodo. Ves čas aktivnosti vas obdaja le neokrnjena narava.

Vsekakor občutek, ki ga je vredno doživeti!Video
 


Kaj je vključeno v ceno?

  • strokovno usposobljen vodnik
  • oprema: čelada, neoprenska obleka, neoprenski čevlji, plezalni pas
  • prevoz do vstopnega mesta in nazaj

Kdaj je najboljši čas za kanjoning?

Za kanjoning so primernejši poletni meseci, saj je v soteskah po navadi precej hladno. Priporočljivo je imeti s seboj nekaj toplih oblačil, ki si jih nadenete po opravljenem spustu.

Za kanjoning se v visoki sezoni lahko odločite vsak dan ob 9:00, 13:00 ali 16:30 uri. V nizki sezoni sta vam na voljo dva termina: ob 9:30 in 13:00 uri.
Priporočamo vam vnaprejšnjo rezervacijo.


* Cena na osebo velja za odrasle (za otroke do 18. leta starosti vam priznamo 20% popusta) (za skupine večje od 10 oseb vam nudimo različne popuste)

** Cene v nizki sezoni (15.3.-30.6. in 1.9.-31.10.) so nižje za 10%.

*** Trajanje celotnega izleta obsega: transport, preoblačenje, navodila vodnika, vzpon, spust po soteski.

Izbirate lahko med naslednjimi paketi:


Kanjoning
Proga
Trajanje***
celoten izlet / čas v soteski
Težavnost
Cena / os*,**
Sušec
3h / 2hI - II
50€-
Fratarica
5h / 4hII - IV
90€-
Po dogovoru
(Predelica, Globoški potok, Kozjak)

-IV - VPo dogovoru


Kanjoning v Sušcu
Kanjon Sušec, ki je približno 7 km oddaljen od Bovca, je prava izbira za vsakogar, ki si želi obiskati naravni vodni park brez večjega napora, saj je zaradi svoje nezahtevne dostopnosti primeren prav za vsakogar. Skupaj z usposobljeni vodniki kanjoninga boste skakali čez več metrske slapove, se dričali po od vode izglodanih naravnih toboganih in se kopali v osvežilni vodi in pršu razigranega potoka Sušec. Skupaj s peš vzponom po planinski stezi do vstopne točke v sotesko traja celoten podvig 2 uri.
Mimogrede se ob poti, ki nas vodi do izhodišča spusta lahko seznanimo tudi z nekaj zgodovine, ki jo izpričujejo ostaline iz 1. svetovne vojne.

Kanjoning Fratarica
Kanjon Fratarica leži približno 12 km od Bovca v smeri Loga pod Mangartom. Zahteva več poguma in boljšo telesno pripravljenosti kot Sušec, saj je voda zarezala strm kanjon v eno najveličastnejših sten v Julijskih Alpah - Loško steno. Spust po njem je strmejši in zahtevnejši in na treh slapovih je obvezna uporaba vrvi. Na preostalem delu je uporaba vrvi priporočljiva. Le drznejši si upajo prosto skakati v tolmune pod slapovi. Razumljivo je, da vas ves spust spremlja usposobljen vodnik, ki bo tudi skrbel za pravilno uporabo vrvi. Skupaj s peš vzponom do vstopne točke v sotesko boste za nepozabno avanturo potrebovali približno 4 ure.
Program:

Ob dogovorjeni uri vas bomo prijazno sprejeli v SPORT MIX agenciji.
Spoznali se boste z vašim vodnikom, ki vas bo spremljal in skrbel za vašo varnost na izletu.

Prejeli boste vso potrebno opremo, nato pa vas bomo odpeljali do vstopnega mesta, kjer je čas za preoblačenje. Stvari, ki jih v soteski ne potrebujete, lahko pustite v našem vozilu.

Čaka vas vzpon do začetne točke spusta, ki traja približno pol ure.

Vodnik vam bo razložil kako se spušča po vrvi, kako se pravilno skače v tolmune in kako se spušča po naravnih toboganih. Vse to je ključnega pomena za varno spuščanje po kanjonu.

Nato pa se boste podali pustolovščini naproti!

Zaključite na isti točki, kjer ste začeli. Tu vas že čakamo s toplimi oblačili, da vas pripeljemo nazaj v Bovec.


NAROČI DOŽIVETJE!
Izpolnite spodnji obrazec in že kar takoj rezervirajte doživetje po vaši meri!


ime in priimek:*

  Telefon:*

Email:*

 Datum prihoda:*

Izberi aktivnost:*

 Sporočilo:

Št. udeležencev:*

 
 
Odrasli Otroci 

 

NAROČI DOŽIVETJE!
Izpolnite spodnji obrazec in že kar takoj rezervirajte doživetje po vaši meri!

Ime in priimek*

Telefon:*

E-mail:*

Izberite aktivnost:*

Št. udeležencev:*

 
 
Odraslih otrok do 18 let
 

Datum prihoda:*


Sporočilo:
IZJAVA STRANK
Noro smo uživali na Soči, res je bila enkratna izkušnja. Naša vodička nas je varno in hudomušno popeljala čez vse brzice. Čisto smo se prepustili njenim sproščenim energijam. Res smo noro uživali in vsem je ta izkušnja ostala v lepem spominu. Vsej ekipi hvala še enkrat.
Mladi Gabri
Slovenija

Sport Mix team je zakon! Super vodiči, ki so reeees potrpežljivi, zaupanja vredni, pa še simpatični do konca. Hvala za popestritev študijskega dopusta!


Petra
Slovenija