Športno plezanje

Kaj je lepše kot aktivno preživljanje prostega časa v naravi v družbi soplezalcev? Borba s težnostjo v steni, premagovanje samega sebe in na koncu zadovoljstvo ob preplezani smeri ter lep razgled vam zagotovijo vznemirljivo in lepo doživetje.


Športno plezanje je plezanje v naravnem okolju v tako imenovanih plezalnih vrtcih. Primerno je za vse generacije in je ob upoštevanju pravil varovanja popolnoma varen šport. Plezanje vse bolj postaja eden izmed aktivnih načinov preživljanja prostega časa v naravi, zato v plezališčih vse pogosteje srečujemo cele družine.

Pri plezanju ne gre le za golo premagovanje težnosti.
Dojemati ga moramo kot neke vrste šah v vertikali, kjer je izbira gibov-potez in njihovega pravilnega zaporedja bistvena. Gre za napeto igro, ki vam lahko nudi veliko užitka. Ob doseženem vrhu smeri pa doživite veselje ob uspehu, še posebej, če je smer zahtevala napore na meji vaših zmožnosti. Za nagrado pa prejmete še enkraten razgled po naši lepi dolini.
* Cena na osebo velja za odrasle (za otroke do 18. leta starosti vam priznamo 20% popusta)

Izbirate lahko med naslednjimi paketi:


Športno plezanje
Tečaji
Trajanje
Cena/os*
1 dnevni tečaj
3 - 4 h
50€-
2 dnevni tečaj
4 - 5 h
95€-
3 dnevni tečaj
5 - 7 h
140€-


Glede na vaše želje, izkušnje in znanje, ter vaše trenutne psihofizične sposobnosti vedno lahko izberete primerno težavnostno stopnjo plezališča in smeri. Izbira je velika. Na bovškem je na voljo več plezališč s številnimi, zelo raznolikimi smermi vseh težavnostnih stopenj. Naš strokovno usposobljen inštruktor športnega plezanja vam bo zanesljivo kompetentno svetoval, vedno poskrbel za vašo varnost in vas o tem športu veliko naučil.


Potek plezalnega dne

Plezamo v enem od naravnih plezališč v okolici Bovca. Inštruktor se bo glede na vremenske razmere in vaše izkušnje in želje odločil za najprimernejšo lokacijo.

Po prihodu v plezališče vas bomo najprej seznanili s potekom dneva in predstavili plezalno opremo in vam obrazložili nekatere osnovne pojme in pravila športnega plezanja.

Naslednji korak bo splošno aerobno ogrevanje telesa, ki mu bo sledilo specialno ogrevanje mišic, ki so pri plezanju najbolj obremenjene. Ogrevanje je nujno, da preprečimo morebitne poškodbe mišic zaradi prekomernih naporov. Ko bomo ustrezno ogreti, pričnemo zares.

Najprej si boste ob pomoči inštruktorja namestili plezalno opremo. Inštruktor vam bo nato demonstriral kako plezamo in kako varujemo.

Sledi vaše plezanje. Vedno boste varovani z vrvjo od zgoraj  v plezalnem žargonu "top rope".S te, je večji padec onemogočen. V začetku vas bo varoval inštruktor, nato pa se boste varovali medseboj, vedno pod budnim očesom inštruktorja.

Med vašim plezanjem vas bo inštruktor opozarjal na morebitne napake.

Pogosto opazimo, da udeležence plezanje zelo pritegne in kmalu si zažele več, kot zmorejo njihovi netrenirani prsti. Zato vedno skrbimo, da ne pride do pretiravanj in posledično neželenih poškodb.


Potek večdnevnega tečaja športnega plezanja

Na voljo so vam tudi dvo ali tridnevni tečaj športnega plezanja.
Med tečajnimi dnevi je smiseln dan ali dva počitka. Premor je pomemben zaradi specifičnih obremenitev mišic in vezi prstov, ki jih začetniki niste vajen.

Na več dnevnem tečaju boste pridobili poglobljeno znanje osnov športnega plezanja.
Obiskali bomo več različnih plezališč in preplezali več smeri različnih težavnostnih stopenj, tudi nekoliko težje.

V tečaju boste zagotovo bistveno napredovali v novem načinu gibanja in zato doživljali plezanje z vedno večjim veseljem. Ves čas tečaja dajemo velik poudarek varnosti, to je pravilnem varovanju soplezalca in pravilni uporabi varoval in vrvne tehnike.


NAROČI DOŽIVETJE!
Izpolnite spodnji obrazec in že kar takoj rezervirajte doživetje po vaši meri!


ime in priimek:*

  Telefon:*

Email:*

 Datum prihoda:*

Izberi aktivnost:*

 Sporočilo:

Št. udeležencev:*

 
 
Odrasli Otroci 

 

NAROČI DOŽIVETJE!
Izpolnite spodnji obrazec in že kar takoj rezervirajte doživetje po vaši meri!

Ime in priimek*

Telefon:*

E-mail:*

Izberite aktivnost:*

Št. udeležencev:*

 
 
Odraslih otrok do 18 let
 

Datum prihoda:*


Sporočilo:
IZJAVA STRANK
Noro smo uživali na Soči, res je bila enkratna izkušnja. Naša vodička nas je varno in hudomušno popeljala čez vse brzice. Čisto smo se prepustili njenim sproščenim energijam. Res smo noro uživali in vsem je ta izkušnja ostala v lepem spominu. Vsej ekipi hvala še enkrat.
Mladi Gabri
Slovenija

Sport Mix team je zakon! Super vodiči, ki so reeees potrpežljivi, zaupanja vredni, pa še simpatični do konca. Hvala za popestritev študijskega dopusta!


Petra
Slovenija