Politika piškotkov

Skrbimo za varnost vašega brskanja.

Politika piškotkov

Piškotki so majhne besedne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov in so namenjeni shranjevanju internetnih nastavitev. Namen piškotkov je prepoznati določene naprave, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu do spletnega mesta.

To omogoča spletnim mestom, da prepoznajo, ali jih je uporabnik že obiskal, in tako lahko ustrezno prilagodijo prikazano vsebino. Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom spletnega brskalnika, ki ga uporablja posamezni uporabnik, kar pomeni, da lahko vsak uporabnik omeji ali popolnoma onemogoči shranjevanje piškotkov, kot se mu zdi primerno.


Zakaj so piškotki obvezni?

Piškotki so ključnega pomena za zagotavljanje prijetnih spletnih storitev za uporabnika. Najpogostejše funkcije e-trgovine ne bi bile možne brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša.

S pomočjo piškotkov si lahko spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje ter s tem prihrani čas ter naredi brskanje po spletnih straneh učinkovitejše in prijetnejše. Piškotke uporablja večina spletnih mest, saj so priročno orodje za ohranjanje sveže in primerne vsebine v skladu z zanimanjem in preferencami posameznega spletnega uporabnika.

Spletna mesta uporabljajo različne vrste piškotkov.


Strogo potrebni piškotki (neinvazivni piškotki)

Ti piškotki so vedno omogočeni in bistveni za osnovno delovanje spletnih mest. Brez teh piškotkov spletna mesta ne delujejo pravilno. V skladu s tem ne prosimo izrecno za dovoljenje za uporabo teh piškotkov.

To pomeni, da vas piškotki zapomnijo, tako da lahko mirno brskate po spletnih mestih. V to skupino spadajo piškotki, ki se uporabljajo za spletno mesto za zapomnitev vaših podatkov v spletnih obrazcih, nakupovalnih vrečkah, korakih do zaključka nakupa itd. Obvezni so, saj zagotavljajo tudi varnost in preprečujejo zlorabo sistema.


Funkcijski piškotki in analitični piškotki (invazivni piškotki s privolitvijo)

Funkcionalnost Piškotki so piškotki, ki izboljšujejo uporabniško izkušnjo na spletnih mestih. Dovoljenje za uporabo teh piškotkov se pridobi z uporabo, torej dogovorom. Piškotki Analytics omogočajo uporabo anonimnega sledenja za izboljšanje funkcionalnosti spletnega mesta, zagotavljanje bolj prilagojene izkušnje na našem spletnem mestu in shranjevanje vaših odločitev pri uporabi našega spletnega mesta.

Ti piškotki za sledenje omogočajo analizo obiskov in ogledanih vsebin. Ti piškotki so anonimni in ne omogočajo sledenja posebej identificiranim uporabnikom. Prav tako ne omogočajo lažje prepoznavanja izdelka, ki bi vam lahko bil zanimiv. V nekaterih primerih je prednost teh piškotkov izboljšana hitrost za obdelavo vaših zahtev, zaznavanje in shranjevanje vaših nastavitev ter pomoč pri povezovanju z družbenimi mediji. Če teh piškotkov ne izberete, lahko to povzroči slabo oblikovana priporočila.

 

Upravljanje in brisanje piškotkov

Nekateri uporabniki ne želijo uporabljati piškotkov, zato večina spletnih brskalnikov omogoča upravljanje piškotkov po željah posameznih uporabnikov.

Če želite omogočiti natančen nadzor nad lastno zasebnostjo, lahko v nekaterih brskalnikih nastavite pravila za upravljanje piškotkov posebej za vsako spletno mesto. Na ta način lahko blokirate piškotke neznanih spletnih mest in omogočite delovanje piškotkov spletnih mest, ki jim zaupate.

S tem vas moramo opozoriti, da spletno mesto deluje optimalno le, če so piškotki v vašem brskalniku, torej na naših straneh, omogočeni. Čeprav boste piškotke onemogočili, to ne bo vplivalo na potrebne piškotke, ki se bodo – kljub vaši odločitvi – še naprej nalagali v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah Republike Slovenije (ZEKom-1).


Katere piškotke uporablja spletno mesto sportmix.si?

Sportmix zagotavlja boljše, uporabniku prijaznejše in osebno prilagojeno delovanje in prikaz strani s pomočjo piškotkov. Pomagajo tudi pri analizi uporabnikov, nadzoru prometnega toka (za statistične namene) in učinkovitejšem oglaševanju. Noben piškotek, uporabljen na našem spletnem mestu, ne zbira podatkov, ki bi nam omogočili, da vas osebno identificiramo. Podatke podjetje Sportmix uporablja izključno za namene analize.

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Nastavitve piškotkov lahko kadar koli spremenite.

Naša spletna mesta in aplikacije uporabljajo naslednje piškotke:

Neinvazivni piškotki, potrebni za delovanje strani:

 

– nastavitve wp
– wp-settings-time
– wordpress_logged_and
-wordpress_sec_

Invazivni piškotki, uporabljeni po dogovoru:

– Google Analytics

 

Zavezujemo se, da lastnih piškotkov ne bomo posredovali tretjim osebam. Piškotke lahko izbrišete ali onemogočite v nastavitvah brskalnika. Navodila so spodaj. Če onemogočite piškotke, nekatera mesta morda ne bodo delovala pravilno.

 
VIRNAZIV PIŠKOTKAOPIS PIŠKOTKAPRETEČE
WordPresswp-settings-1WordPress nastavi nekaj piškotkov wp-settings-[UID] Številka na koncu je identifikacijska številka uporabnika, ki je navedena v tabeli baze podatkov uporabnikov. Piškotek se uporablja za prilagajanje pogleda administracijskega vmesnika in pogleda spletnega mesta.po 1 letu
WordPresswp-settings-1WordPress nastavi nekaj piškotkov wp-settings-[UID] Številka na koncu je identifikacijska številka uporabnika, ki je navedena v tabeli baze podatkov uporabnikov. Piškotek se uporablja za prilagajanje pogleda administracijskega vmesnika in pogleda spletnega mesta.po 1 letu
WordPresswordpress_sec_Ta piškotek se uporablja za shranjevanje vaših podrobnosti o avtentikaciji. Njegova uporaba je omejena na območje skrbniške konzole, /wp-admin/.Po zaključenem brskanju
WordPresswordpress_logged_in_Označuje, kdaj ste prijavljeni in kdo ste za večino uporabe vmesnika.Po zaključenem brskanju
Google Anaylticstk_aiShrani naključno ustvarjen anonimni ID. To se uporablja samo v skrbniškem območju in se uporablja za sledenje splošne analitike.Po zaključenem brskanju
Mailchimpmailchimp_landing_siteTa piškotek se uporablja za merjenje, katera stran je bila prva obiskana na spletnastran.sipo 1 mesecu

S piškotki upravlja: Sportmix.si

Navodila za prilagajanje in brisanje piškotkov v brskalniku lahko najdete na:

Google Chrome

Internet Explorer

Safari

Firefox

Opera

Rezervirajte svojo avanturo zdaj!

Izpolnite obrazec in rezervirajte svojo avanturo!

[forminator_form id=”12521″]

Kontakti

Kontaktirajte nas na različne načine

Obiščite nas

Vedno smo veseli, ko nas obiščete