Pogosto zastavljena vprašanja

Odgovori na vprašnja, ki jih pogosto prejmemo v SportMixu.

Rezervacije

Najbolj dobrodošle so vnaprejšnje rezervacije, saj se lahko zgodi, da so aktivnosti razprodane. Svetujemo, da naredite rezervacijo čim hitreje ob načrtovanju vaših počitnic. Če ste bolj nepredvidljive narave, lahko povpraševanje pošljete tudi dan pred načrtovano aktivnostjo. V kolikor imamo še prostih mest, celo na želeni dan.

Rezervacijo lahko naredite preko različnih kanalov. V kolikor se mudi, najbolje da pokličete, sicer skušamo biti kar se da ažurni tudi preko spletnih obrazcev, e-pošte in Whatsappa.

 

 
Dosežete nas lahko tudi preko socialnih omrežij, toda se lahko zgodi, da je komunicija počasnejša kot s pomočjo zgoraj omenjenih kanalov.

Vsi vemo, da se nam kdaj rado zalomi, imamo nepredvidene sestanke, boleče grlo ali skrajšane počitnice. Ker razumemo, da prihaja do nepredvidljivih situacij, za odpovedi ne zaračunavamo stroškov. Vse, kar bi vas želeli prositi, je zgolj, da nam vaše odpovedi čim hitreje sporočite in bomo vašo rezervacijo stornirali brez dodatnih stroškov. Ne samo, ker je za nas logistično nekoliko lažje, toda morda še nekomu zagotovimo prostor na aktivnosti, ki bi bila sicer razprodana. Enako velja za spremembe. Ko ne vidite izhoda iz zagate, dobrodošli, da nas kontaktirate in z veseljem bomo našli rešitev za vas.

Minimalno število udeležencev na vseh aktivnosti sta 2 osebi. Za daljšo rafting turo (Zmuklica – Trnovo) je minimalno število oseb 4. Če ste sami, ali se vam zdi, da ne ustrezate katerim od teh dveh pogojev, brez skrbi. Kontaktirajte nas in z veseljem preverimo možnosti, kamor se lahko brez težav pridružite že obstoječi skupini.

Velikosti skupin variirajo glede na aktivnosti. Naša prednost je, da aktivnosti izvajamo v manjših skupinah, saj je storitev tako bolj personalizirana. Sicer pa so dobrodošle tudi večje skupine, denimo team-buildingi, katerih organizacijo izpeljemo nekoliko drugače. Organizacijo vseh aktivnosti prilagodimo glede na število udeležencev in posledično tudi število usposobljenih vodnikov na divjih vodah.

Aktivnosti

Za vodne aktivnosti potrebujete zgolj brisačo, kopalke ter suho spodnje perilo za preobleči. V poletnih mesecih je dobrodošla tudi sončna krema. Za suhe aktivnosti, denimo Zipline, kolesarjenje, jamarstvo, plezanje etc. pa je dobrodošla klasična športna oprema in športni/pohodni čevlji. Dodatne kose garderobe vam bo morebiti narekovala zgolj še vremenska napoved.

Vso potrebno opremo za varno izvajanje vseh aktivnosti vam priskrbimo v pisarni pred začetkom aktivnosti.

Za vodne aktivnosti prejmete

 • Neoprensko obleko,
 • neoprenski zgornji del / jakno,
 • neoprenske čevlje,
 • rešilni jopič,
 • čelado.

Za preostale aktivnosti potrebno opremo prejmete enako, pred začetkom aktivnosti (plezalke, plezalne pasove, obleke za jamarstvo, čelade za kolesarjenje…)

Pred vsako aktivnostjo se dobimo v naši pisarni na naslovu Trg golobarskih žrtev 18, 5230 Bovec.

Za vse aktivnosti organiziramo prevoz z našimi vozili na vstopno mesto in po zaključku aktivnosti nazaj v pisarno v centru Bovca. Vsi prevozi so vključeni v ceno aktivnosti, doplačila za prevoz niso potrebna.

Naša sezona izvajanja aktivnosti se prične 15.3. in zaključi 31.10. Časi se razlikujejo glede na aktivnosti.

V nizki sezoni 15.3. – 20.6. ter 11.9. – 31.10. običajno izvajamo dve turi dnevno:

 • 9.00,
 • 12.00.

V času visoke sezone 21.6. – 10.9. pa tri ture dnevno:

 • 8.30,
 • 12.00,
 • 16.00.

Čase posameznih aktivnosti lahko preverite v splošnih opisih aktivnosti. V visoki sezoni se zlasti jutranje kanjoning ture pričenjajo ob 8.00, saj se tako lahko izognemo gneči v soteskah.

Na točen čas prihoda v pisarno vas opomnimo ob vsaki rezervciji. Običajno se srečamo med 15 – 30 minut pred izbranim terminom, ki variira glede na aktivnost ter izbran termin aktivnosti.

Večina aktivnosti traja nekje do 3h skupaj. 1,5 h običajno preživimo na reki, ostali čas pa je čas za logistiko, torej razdelitev opreme, vožnjo do vstopnega mesta in povratek v pisarno, preoblačenje itd. Za nekatere aktivnosti potrebujemo nekoliko več časa, denimo daljše in tehnično zahtevnejše soteske – približno do 4 ure.

Za večino aktivnosti predhodne izkušnje niso potrebne, saj so prilagojene in primerne za začetnike. Za daljše in tehnično zahtevnejše soteske so izkušnje dobrodošle. Za vse aktivnosti je dobrodošla dobra splošna fizična pripravljenost.

Finance

Cene posameznih aktivnosti so objavljene v ceniku. V ceno je vključena vsa potrebna oprema, kvalificiran vodnik na divjih vodah, prevoz na vstopno mesto in povratek v pisarno, rečna dovolilnica, uporaba omaric za vrednostne predmete. Fotografije vam po vsaki zaključeni aktivnosti brezplačno podarimo. Dodatnih doplačil na opredeljene cene ni
Predplačila za rezervacijo vaših aktivnosti niso potrebna.
Plačila urejamo ob zaključku aktivnosti, v naši pisarni. Plačilo je možno z gotovino ali bančno kartico. Sprejemamo Visa, Master Card in Maestro. Popusti se obračunavajo izključno z gotovinskim plačilom.
V sklopu paketov imamo pripravljene različne popuste za odrasle. Več si lahko ogledate v ponudbi na spletni strani. Prav tako priznavamo 20 % popust za otroke do 16 leta za vse aktivnosti, z izjemo vodenega kajakaškega spusta ter daljših kanjoningih, kjer jim priznamo 10 % popust. V kolikor gre za večje skupine, nam pošljete povpraševanje in vam pripravimo individualizirano ponudbo. Bodite pozorni, da popuste obračunavamo zgolj z gotovinskim plačilom, ter da se popusti med seboj ne seštevajo.

Cene v nizki sezoni (15.3. – 20.6. in 11.9.- 31.10.) za rafting Boka-Trnovo ter Kanjoning Sušec so nižje za 10 %. Aktualne posebne ponudbe, akcije in nagradne igre so objavljene tako na spletni strani kot socialnih omrežjih, zato dobrodošli, da nas spremljate tudi na družabnih omrežjih.

Pri nas lahko naročite tudi darilni bon za vaše najdražje. Izbirate lahko med vsemi aktivnostmi v naši ponudbi. Če pa niste prepričani v želje obdarovancev, lahko podarite tudi vrednostni bon. Veljavnost darilnih bonov ni časovno omejena, tako imajo obdarovanci dovolj časa za zbiranje poguma. Naj spomnimo, da so tudi pri koriščenju darilnih bonov zaželjene vnaprejšnje rezervacije.

Splošno

Naša prva skrb je vaša varnost. Zato veliko damo na kvalitetno opremo, je sprotno pregledana in v skladu z najnovejšimi evropskimi smernicami ter standardi za opremo na divjih vodah. Skrbimo, da je oprema čista in skrbno pripravljena za naslednjega uporabnika. Celotna ekipa zajema strokovno izobraženo in usposobljeno osebje, ki vam bo svetovalo primerno aktivnost, prilagojeno vašim sposobnostim in željam.
Na vseh aktivnostih vas spremljajo naši vodniki. Vsi vodniki so licencirani reševalci iz divjih voda po nacionalnem programu, ter izpolnjujejo vse potrebne zahteve za izvajanje vodenja aktivnosti. Vsi vodniki se lahko pohvalijo z leti izkušenj ne zgolj na reki Soči, temveč zahvaljujoč internacionalni ekipi, tudi z izkušnjami z rek svetovnega kova. Vodniki so izjemni poznavalci lokalnega terena ter visoko kvalificirani na področju športov na divjih vodah.
Med izvajanjem aktivnosti niste nezgodno zavarovani. Slovenskim državljanom svetujemo, da si to zavarovanje uredijo sami. Tujim državljanom po svetujemo, da si doma uredijo dodatno zdravstveno zavarovanje, da imajo v primeru obiska zdravnika krite vse stroške s strani svoje zavarovalnice.
Ker so adrenalinski športi kljub divji zabavi, tvegana aktivnost, imajo tudi določene omejitve, ki se opredelijo izključno za vašo varnost. Omejitve na aktivnostih določamo glede trenutnih naravnih pogojev na reki Soči in pritokih. Najpogosteje se o omejitvah pogovorimo z gosti, da skupaj sklenemo pravo odločitev. V osnovi se naših aktivnosti ne morejo udeležiti:
 • neplavalci,
 • nosečnice,
 • osebe z zmanjšano mobilnostjo,
 • osebe s težavami s hrbtenico ali drugimi psiho-fižičnimi poškodbami,
 • osebe pod vplivom psihotropnih snovi ali alkohola.
Tudi naši najmlajši se lahko udeležijo naših aktivnosti, toda zanje, kljub temu, da so pogosto najpogumnejši, obstajajo določene starostne omejitve. Starostne omejitve so opredeljene pri vsaki posamični aktivnosti.
Vaše vrednostne predmete lahko pred vsako aktivnostjo skrbno pospravite in zaklenete v omarice v pisarni. Pred vsako aktivnostjo svetujemo, da s seboj vzamete zgolj brisačo in suha oblačila, vrednostne predmete pa pustite v omaricah. Za omarice ni potrebno plačilo.
Na vsaki aktivnosti vas tudi fotografiramo in vam fotografije ob koncu aktivnosti pokažemo in podarimo v zahvalo, ker ste nas izbrali za vašo vodno dogodivščino. Vse kar morate storiti, je izpolniti obrazec, ki ga boste našli v pisarni in čitljivo napisati svoj e-naslov in kajkmalu bodo fotografski spomini prijadrali med vašo e-pošto.
V neposredni bližini pisarne je urejen plačljiv parkirni prostor.
Vremenska napoved v gorah je pogosto spremenljiva. Deževno vreme na vodne aktivnosti nima bistvenega vpliva, zato vodne aktivnosti izvajamo tudi v dežju. Sicer pa slabo vreme ne obstaja, obstaja zgolj neprimerna oprema. Zato vas vremenu primerno oblečemo, deževne meglice pa poskrbijo za še več čarobnosti.

Rezervirajte svojo avanturo zdaj!

Izpolnite obrazec in rezervirajte svojo avanturo!

[forminator_form id=”12521″]

Kontakti

Kontaktirajte nas na različne načine

Obiščite nas

Vedno smo veseli, ko nas obiščete