Pogosto zastavljena vprašanja

Odgovori na najpogosteje zastavljena vprašanja.

Rezervacije

Vnaprejšnje rezervacije so dobrodošle, saj so dejavnosti lahko razprodane. Svetujemo vam, da rezervacijo opravite čim prej, ko načrtujete počitnice. Če ste bolj nepredvidljivi, lahko pošljete povpraševanje tudi dan pred načrtovano dejavnostjo. Če imamo še vedno prosta mesta, lahko to storimo tudi na želeni dan.

Rezervacijo lahko opravite prek različnih kanalov. Če se vam mudi, je najbolje, da pokličete, sicer pa se trudimo biti čim bolj ažurni prek spletnih obrazcev, e-pošte in Whatsappa.

Dosegete nas lahko tudi prek družabnih omrežij, vendar bo komunikacija morda počasnejša kot prek zgoraj omenjenih kanalov.

Vsi vemo, da včasih stvari ne gredo po načrtih, da imamo nepredvidene sestanke, bolečine v grlu ali skrajšane počitnice. Ker se zavedamo, da do nepredvidenih situacij prihaja, vam za odpovedi ne zaračunavamo pristojbine. Vse, za kar vas prosimo, je, da nas o odpovedi obvestite čim prej in vašo rezervacijo bomo preklicali brez dodatnih stroškov. Ne le, da je to za nas logistično nekoliko lažje, ampak lahko tudi komu drugemu zagotovimo prostor za dejavnosti, ki bi bile sicer razprodane. Enako velja za spremembe. Kadar ne vidite izhoda iz dileme, vas vabimo, da se obrnete na nas in z veseljem bomo našli rešitev za vas.

Najmanjše število udeležencev pri vseh dejavnostih sta 2 osebi. Pri daljšem raftingu (Zmuklica – Trnovo) je najmanjše število udeležencev 4. Če ste sami ali menite, da ne izpolnjujete nobenega od teh dveh pogojev, ni skrbi. Kontaktirajte nas in z veseljem bomo preverili možnosti, kjer se lahko brez težav pridružite obstoječi skupini.

Velikost skupine se razlikuje glede na dejavnost. Naša prednost je, da dejavnosti izvajamo v majhnih skupinah, saj so tako storitve bolj prilagojene. Sicer pa so dobrodošle tudi večje skupine, kot so team buildingi, katerih organizacija poteka nekoliko drugače. Organizacija vseh dejavnosti je prilagojena številu udeležencev in posledično tudi številu usposobljenih vodnikov.

Dejavnosti

Za vodne aktivnosti potrebujete le brisačo, kopalke in suho spodnje perilo. V poletnih mesecih je dobrodošla tudi zaščita pred soncem. Za suhe dejavnosti, kot so Zipline, kolesarjenje, jamarjenje, plezanje itd., pa so dobrodošli klasična športna oprema in športni/pohodniški čevlji. Dodatna oblačila lahko narekuje le vremenska napoved.

Vso potrebno opremo za varno izvajanje vseh dejavnosti zagotovimo v pisarni pred začetkom dejavnosti.

Za vodne dejavnosti prejmete:

 • neoprensko obleko,
 • neoprensko jakno / jopič – splashtop,
 • čevlje,
 • rešilni jopič,
 • čelado.

Potrebno opremo za preostale dejavnosti boste prejeli na enak način, pred začetkom dejavnosti (plezalke, plezalni pasovi, jamarske obleke, kolesarske čelade …).

Pred vsako dejavnostjo se zberemo v naši pisarni na naslovu Trg golobarskih žrtev 18, 5230 Bovec, Slovenja.

Za vse dejavnosti organiziramo prevoz z našimi vozili do vstopne točke in po koncu dejavnosti nazaj v pisarno v središču Bovca. Vsi prevozi so vključeni v ceno dejavnosti, dodatnega plačila za prevoz ni treba opraviti.

Naša sezona dejavnosti se začne 15.3. in konča 31.10. Časi se razlikujejo glede na dejavnost.

V nizki sezoni 15.3. – 20.6. in 21.9. – 31.10. običajno izvajamo dva izleta na dan:

 • 9.00,
 • 12.00.

V visoki sezoni 21,6. – 20,9. trije ogledi na dan

 • 8.30,
 • 12.00,
 • 16.00.

Čase posameznih dejavnosti lahko preverite v splošnih opisih dejavnosti. V visoki sezoni se predvsem jutranji izleti soteskanja začnejo ob 8.00, saj se tako lahko izognemo gneči v soteskah. Pri daljših turah soteskanja se druga tura običajno začne ob 14.00

Ob vsaki rezervaciji vas bomo opomnili na točen čas prihoda v pisarno. Običajno se srečamo od 15 do 30 minut pred izbrano dejavnostjo. Čas srečanja je odvisen od dejavnosti in izbranega datuma dejavnosti.

Večina dejavnosti skupaj traja do 3 ure. Na reki običajno preživimo 1,5 ure, preostali čas pa je namenjen logistiki, tj. razdelitvi opreme, vožnji do vstopne točke in vrnitvi v pisarno, preoblačenju itd. Nekatere dejavnosti zahtevajo nekoliko več časa, na primer daljši in tehnično zahtevnejši kanjoni – do približno 4 do 5 ur.

Za večino dejavnosti niso potrebne izkušnje, saj so prilagojene in primerne za začetnike. Pri daljših in tehnično zahtevnejših soteskah so izkušnje dobrodošle. Dobra splošna telesna pripravljenost je dobrodošla pri vseh dejavnostih.

Finance

Cene posameznih dejavnosti so objavljene v ceniku. Cena vključuje vso potrebno opremo, usposobljenega vodnika na divjih vodah, prevoz do vstopne točke in povratek v pisarno, rečna dovoljenja, uporabo omaric za dragocenosti. Po vsaki opravljeni dejavnosti vam podarimo brezplačne fotografije. K opredeljenim cenam ni dodatnih doplačil. Upoštevajte, da nekatere dejavnosti, ki jih ponujamo, izvajajo partnerske agencije. Partnerji lahko dodatno zaračunajo fotografije.

Za rezervacijo dejavnosti ni potrebno predplačilo.

Plačila se uredijo ob koncu dejavnosti v naši pisarni. Plačilo lahko opravite z gotovino ali bančno kartico. Sprejemamo kartice Visa, Master Card in Maestro. Popusti se obračunavajo izključno pri gotovinskem plačilu.

V okviru paketov smo pripravili različne popuste za odrasle. Več o tem najdete v ponudbi na spletni strani. Za otroke, mlajše od 16 let, priznamo tudi 20-odstotni popust za vse dejavnosti, razen za vodene kajake in daljše kanjone, kjer jim priznamo 10-odstotni popust. V primeru večjih skupin nam pošljite povpraševanje in pripravili vam bomo individualno ponudbo. Upoštevajte, da se popusti obračunavajo samo v gotovini in da se popusti ne seštevajo.

Cene izven sezone (15.3. – 20.6. in 11.9. – 31.10.) Za rafting Boka-Trnovo in kanjoning Sušec so nižje za 10 %. Aktualne posebne ponudbe, akcije in nagradne igre objavljamo na spletni strani in na družbenih omrežjih, zato vas vabimo, da nam sledite tudi na družbenih omrežjih.

Za svoje bližnje lahko naročite tudi darilni bon. Izbirate lahko med vsemi dejavnostmi iz naše ponudbe. Če niste prepričani o željah obdarovancev, pa jim lahko podarite tudi bon. Veljavnost darilnih bonov ni časovno omejena, zato imajo prejemniki dovolj časa, da zberejo pogum. Upoštevajte, da so pri uporabi darilnih bonov zaželene tudi predhodne rezervacije.

General

Naša prva skrb je vaša varnost. Zato dajemo velik poudarek kakovostni opremi, ki jo redno pregledujemo in je v skladu z najnovejšimi evropskimi smernicami in standardi za opremo na divjih vodah. Poskrbimo, da je oprema čista in skrbno pripravljena za naslednjega uporabnika. V celotni ekipi je strokovno usposobljeno in kvalificirano osebje, ki vam bo svetovalo glede ustrezne dejavnosti, prilagojene vašim sposobnostim in željam.

Naši vodniki vas spremljajo pri vseh dejavnostih. Vsi vodniki so licencirani reševalci iz divjih voda v skladu z nacionalnim programom in izpolnjujejo vse potrebne zahteve za izvajanje vodenja dejavnosti. Vsi vodniki se lahko pohvalijo z dolgoletnimi izkušnjami, ne le na reki Soči, temveč zaradi mednarodne ekipe tudi z izkušnjami na rekah svetovnega razreda. Vodniki so izjemni poznavalci lokalnega terena in visoko usposobljeni na področju športov na divjih vodah.

Med dejavnostjo niste zavarovani za primer nesreče. Slovenskim državljanom svetujemo, da si to zavarovanje uredijo sami. Tujim državljanom svetujemo, da si doma uredijo dodatno zdravstveno zavarovanje, da jim v primeru obiska zdravnika vse stroške krije njihova zavarovalnica.

Ker so adrenalinski športi kljub divji zabavi tvegana dejavnost, imajo tudi določene omejitve, ki so določene izključno zaradi vaše varnosti. Omejitve dejavnosti so določene glede na trenutne naravne razmere na reki Soči in njenih pritokih. Najpogosteje se o omejitvah pogovorimo z gosti, da skupaj sprejmemo pravo odločitev. V osnovi se naših dejavnosti ne morejo udeležiti:

 

 • neplavalci,
 • nosečnice,
 • osebe z zmanjšano gibljivostjo, težavami s hrbtenico ali drugimi psihofizičnimi poškodbami,
 • osebe s prekomerno telesno težo,
 • osebe pod vplivom psihotropnih snovi ali alkohola.

Tudi naši najmlajši lahko sodelujejo pri naših dejavnostih, vendar za njih, čeprav so pogosto najbolj pogumni, obstajajo določene starostne omejitve. Starostne omejitve so določene za vsako posamezno dejavnost.

Pred vsako dejavnostjo lahko skrbno shranite svoje dragocenosti in jih zaklenete v omarice v pisarni. Pred vsako dejavnostjo vam svetujemo, da s seboj vzamete le brisačo in suha oblačila, dragocenosti pa pustite v omaricah. Za uporabo omaric ni treba plačati.

Pri vsaki dejavnosti vas tudi fotografiramo in vam fotografije pokažemo ob koncu dejavnosti ter vam jih podarimo v zahvalo, ker ste nas izbrali za vodenje na vaši vodni pustolovščini. Vse, kar morate storiti, je, da izpolnite obrazec, ki ga najdete v pisarni, in čitljivo napišete svoj e-poštni naslov, in fotografski spomini bodo kmalu odpluli na vaš elektronski naslov. Upoštevajte, da nekatere dejavnosti, ki jih ponujamo, izvajajo partnerske agencije. Partnerji lahko za fotografije dodatno zaračunajo stroške.

Plačljivo parkirišče je od pisarne oddaljeno 3 minute hoje.

Vremenska napoved v gorah je pogosto spremenljiva. Deževno vreme nima večjega vpliva na vodne aktivnosti, zato vodne aktivnosti izvajamo tudi v dežju. Sicer pa slabega vremena ni, je le neustrezna oprema. Zato vas oblečemo vremenu primerno, dežne meglice pa poskrbijo za še večjo čarobnost.

Rezervirajte svojo avanturo zdaj!

Izpolnite obrazec in rezervirajte svojo avanturo!

[forminator_form id=”12521″]

Kontakti

Kontaktirajte nas na različne načine

Obiščite nas

Vedno smo veseli, ko nas obiščete